fbpx

Voedselveiligheid top!


en dat laat zich smaken...

Met trots, kregen we van de FAVV, voedselveiligheid en voor hygiëne een ‘Uitstekende’ beoordeling.
In eerste instantie betekent dit, dat wij een autocontrolesysteem ontwikkeld hebben waarmee wij voldoen aan de wettelijke verplichting om een optimale hygiënezorg te garanderen. 
Belangrijk is dat die ‘Smiley’ voor de klanten een garantie is, dat er alles aan gedaan wordt, om een optimale hygiëne te waarborgen.

De oorsprong,

De naam "restaurant" zou afkomstig zijn van het Franse "restaurer", of herstellen. Een versterkend middel in de vorm van een krachtige soep bestond reeds in het 16e-eeuwse Frankrijk. In 1765 opende een Franse kok, A. Boulanger, een eethuis in Parijs waar diverse soepen werden bereid waaruit de klant een keuze kon maken. Deze soepen kregen de benaming 'soup restaurante': een verkwikkende soep. Hieruit ontwikkelde zich na enige decennia het woord 'restaurant' in de betekenis die er nu aan wordt gegeven. Tijdens en na de Franse Revolutie kwamen dit soort etablissementen tot bloei, toen vele koks van de aan de kant geschoven adel in deze branche nieuw werk vonden.
Bron: Wikipedia /restaurant

Tot vroeg in de 21ste eeuw een pandemie /covid-19 zich voordeed en het verboden werd plaats te nemen in gemeenschappelijke ruimtes.
De gesloten restaurants, moesten hun diensten ombuigen tot versterkende afhaal-maaltijden. Zodoende hun 'Gasten' te verrassen door gezonde kant en klare maaltijden. De basis bleef overeind,

Wij zullen u versterken,

'Veniti at me et ego vos restorabo'
'Kom bij ons, wij zullen je versterken'

Blijf gezond!

Tot binnenkort,
Team Amadeus

 

Bijdrage van: ‎"Marie-Madeleine D. aan Restaurant Amadeus Harelbeke"
·

"Waar kom je dat nog tegen?"


Deze middag met een vriendin komen eten bij jullie.
Zoals gewoonlijk was alles weer piekfijn in orde.
Nadat ik wou vertrekken "bleek" mijn auto niet te starten.
Terug het restaurant binnen om een taxi te vragen. Zegt de gastvrouw ik vraag aan Glenn mijn zoon om jou naar huis te brengen. Het was toen al na 15u en Glenn komt af en vraagt vriendelijk hoe het ging en dat hij even naar mijn wagen ging kijken.
Bleek ik mij vergist te hebben van autosleutels. Komt waarschijnlijk door de cola light ;-)
Nog altijd onder de indruk van de grootse hulpvaardigheid van deze mensen wens ik jullie bij deze nog eens te bedanken voor de altijd durende gastvrijheid.
Iedereen mag het weten!
Place to be : restaurant Amadeus. Altijd lekker en prima ontvangst.
Glenn, meesterkok en meestermens!
Hartelijk bedankt!
Je hebt nog een cola light tegoed van mij.
Mieke D.
Tot gauw.

Bedankt Mieke!

bron: facebook

PS: Die cola light = De aperitief aanrader!
Bedankt Mieke

Groeten van ons allen!

Tournée MineraleTournéeMinérale

In de ban van de Tournée Minérale campagne?

Wij serveren jullie de meest alcohol vrije dranken en Mocktails!

Schuimwijnen en mocktail varianten, zonder alcohol!

Proef onze 'Bloody Amadeus',
                          heerlijk gekruide tomatensap 'on the rocks'
Mojito's
Pasific (anijs)
Campari
Passoa
Pisang
Schuimwijn, witte wijn en rode wijn, zonder alcohol!
Amaretto

Alcoholvrij bier van de streek!

Alles zonder alcohol! "Just ask!"

Guilty pleasure,  t'is feest @amadeusrestaurant

Volg onze culinaire galerij op instagram!Instagram

Recensie De heer Moeyaert Wilfried

Mijn bezoek @ Amadeus restaurant Harelbeke, een goeiemorgen met devinoclub

De Michelinsterren

U kent ze allemaal. De Gault Millau toppers, de Michelin sterren. Soms ontdek ik sterren die nergens, bij mijn weten toch, vermeld staan. Sterren die gewoon Glenn, Vivi, Sofie of andere doodgewone namen hebben. Het zijn dan ook doodgewone mensen. Of eigenlijk toch niet. Hoe verklaar je anders hoe het mogelijk is dat je in hun zaak om iets over half één arriveert, het geluk hebt het laatste tafeltje toegewezen te krijgen en om iets voor 2 uur tevreden en voldaan afscheid kunt nemen. Je bent perfect bedient geweest met een aperitiefje, dagsoep, hoofdgerecht en koffie. En met U de zowat 100 andere klanten.

Over zo'n sterren wil ik het wel eens hebben. Glenn had het meermaals aan de telefoon gehad over ' goed gewerkt', 'we mogen niet klagen', 'druk-druk'. Wel, gisteren kon ik mezelf overtuigen met een ritje richting Harelbeke. De nog jonge, van energie bruisende, kok runt er met zijn ma Vivi de Amadeus. Een zaak die draait op de mensen die er lunchen maar die evengoed reserveren voor de maandsuggestie en het maandmenu en een toch opvallend uitgebreide kaart.

amadeusinterieur
 

Gisteren beperkte het publiek zich grotendeels tot de dagschotel. Alhoewel dagschotel een te bekrompen woord is voor een lekkere soep, gevolgd door de keuze uit een visgratin of een boomstammetje met gratin dauphinois, of een americain met frietjes en slaatje of een steak natuur. Zelfs een vegetarische schotel behoort op die dinsdag tot een van de vaste mogelijkheden. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen kan Glenn rekenen op de hulp van een sous-chef. Ma Vivi neemt de zaal voor haar rekening. Wat dat inhoudt? Mensen een plaatsje aanwijzen, een hand geven, de bekenden een smakkerd, het is immers nieuwjaarsweek, de bestelling opnemen, de gerechten serveren, water of wijn inzetten, een pint tappen, koffietje zetten, tafel afruimen, de rekening maken en mensen er bovendien op wijzen haar groeten over te maken aan een thuisblijvende ouder of ander voor haar bekend familielid. Sophie, is niet haar dochter, maar zou het kunnen zijn: met dezelfde drive laveert ze tussen de tafels. Met zijn tweeën doen ze het!

Bezoekers aan de Amadeus weten dat ze de kaart mogen vragen maar bestellen met een blik op het geafficheerd keuzemenu. Ze weten dat ze de wijnkaart kunnen krijgen, maar beperken zich meestal tot de huiswijn. Weten dat aan tafel kan afgerekend worden, maar begeven zich een voor een naar de bar om de rekening. En zo gebeurt het dat 100 mensen bedient worden in een minimum van tijd: de industrieel tijdens zijn middagpauze, de werknemers in hun overall, de gepensioneerden die dan vlug, vlug nog moeten gaan kaarten en ik... die met verbazing het schouwspel van op de eerste rij aanschouw. Ondertussen genietend van mijn américain. Geen bereiding waarin kruid en saus het vlees verstikt, maar een eerlijke gemalen biefstuk, fris in zijn vlees, perfect op smaak gebracht. Met in de begeleiding een lepeltje kappertjes, zilveruitjes, gesnipperde ajuin, augurkjes, gehakte peterselie, een gemengd slaatje, verse geraspte wortel en knolselder. Ik verdenk Glenn er van zijn mayonaise zelf te draaien en de fijngesneden frietjes te bakken in ossewit. Maar wie ben ik om dat te denken, niet eens van de Michelin. Alhoewel mijn mening niet in boekskes of gidsen komt schrijf ik ze met evenveel overtuiging vandaag als dagbegroeting. Dikke proficiat!

 

Bron: www.moeyaert.eu

©2024 Amadeus Inc.
 Tastly designed with 💝

-Bel en Proef-

056722099
Hippodroomstraat 9 - 8530 Harelbeke
AMADEUS RESTAURANT

-tot binnenkort-